Domácí příprava kávy na kávovaru s ukázkou alternativních metod

Tento kurz je vhodný pro všechny, kteří chtějí zdokonalit své dovednosti v domácí přípravě kávy a hledají nové informace, nápady a inspirace. 

Bez ohledu na to, zda se snažíte dosáhnout co nejlepšího šálku kávy, hledáte způsob, který vám nejvíce vyhovuje, nebo teprve začínáte a nevíte, kde začít, tento workshop je právě pro vás.

 Během našeho workshopu se zaměříme na to, jak připravit dokonalé espresso, správně napěnit mléko, správně nastavit mlýnek a jak účinně udržovat čistotu vašeho kávovaru, což je klíčový prvek jeho údržby.

Předvedeme vám také další metody přípravy kávy, jako jsou V60, Vacuum pot, AeroPress a tradiční Moka konvička. 

Budeme vysvětlovat základní rozdíly mezi odrůdami Coffea arabica a Coffea canephora, vysvětlíme rozdíly v pražení kávy a poradíme, jak si vybrat ta nejvhodnější zrna.

 Na závěr bude dostatek prostoru pro vaše dotazy, a rádi vám poskytneme rady ohledně vašeho vybavení. Pokud nebudeme mít dostatek času, budeme k dispozici i po skončení workshopu prostřednictvím e-mailu.

 Během tří hodin strávených společně vám připravíme nejen obohacující zkušenost plnou nových znalostí, ale také pro vás připravíme malé občerstvení, abyste si užili nejen nových informací, ale i příjemné atmosféry během celého workshopu.

Naším cílem není pouze poskytnout vám užitečné informace, ale zajistit, abyste si workshop skvěle užili, odešli s certifikátem a krásnými vzpomínkami.

 Workshopem vás provede náš zkušený barista Matyáš Nevrlý, vítěz národního kola soutěže Lavazza Barista Challenge 2023, který bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodní úrovni v italském Turíně v roce 2024.