Úvod do kávového světa

Nemusíte být zkušený barista, abyste si užili tuto přednášku.

Bez ohledu na to, jestli pijete turka a chcete se propít k zajímavějšímu šálku, chcete si splnit sen a stát se baristou, nebo si jen rozšířit kávové obzory, pak je tato přednáška přesně pro vás.

Společně se během dvou hodin ponoříme do tajů kávy, a povíme si, co to káva vlastně je, a odkud pochází.

Budeme se věnovat otázkám jako je rozdíl mezi výběrovou a komoditní kávou, jak probíhá pěstování, sklizeň a zpracování kávy, a odhalíme odlišnosti mezi odrůdami Coffea arabica a Coffea canephora.

Nahlédneme do procesů zpracování, nakládání s odpadem, a podíváme se na cestu kávy od pražírny až do vašeho šálku. Ukážeme si, jak připravit perfektní espresso na kávovaru, a objevíme společně alternativní metody přípravy.

Prostor bude i pro dotazy, a kdyby nezbyl čas, rádi odpovíme zpětně přes e-mail.
Připraveno bude i malé občerstvení a certifikát pro zúčastněné.

Tuto zajímavou přednášku povede Matyáš Nevrlý, náš dlouholetý barista, vítěz národního kola soutěže Lavazza Barista Challenge 2023, který bude mít tu čest reprezentovat Českou republiku v italském Turíně v roce 2024.